5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VEAH'e modern acil servis yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (VEAH) bölgenin en büyük ve modern acil servisi kurulması için yapım ve tadilat çalışmalarına başlandı.

Yanık Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Görüntüleme Merkezi Laboratuar ve Bölge Patoloji Laboratuarı, Kanser Erken Teşhis Tedavi ve Eğitim Merkezi ile yeni poliklinikler gibi önemli birimleri Van'a kazandırarak 2008 yılını başarıyla geride bırakan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (VEAH) 2009 yılında da büyüme, gelişme ve değişim çalışmalarına devam ediyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, bu kapsamda bölgenin en modern ve en büyük yeni acil servisini Van'a ve bölgeye kazandırmak üzere yapım ve tadilat çalışmalarına başlandığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini, her türlü modern sağlık imkanlarına sahip olacak yeni acil serviste hastalara en iyi sağlık hizmetlerinin verileceğini söyledi.

Mevcut acil servisin, yoğun hasta trafiğinin yaşandığı, bölge illerine de hizmet veren hastanenin ihtiyacını karşılayamadığını belirten Başhekim Op. Dr. Öztekin Çıkman, bu ihtiyaç doğrultusunda yeni bir acil servisin yapına karar verildiğini belirtti. Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyeti, rahatı ve konforu, 24 saat hizmet veren acil personelinin sağlıklı çalışma koşulları ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunma anlayışı doğrultusunda yeni acil servisin projelendirildiğini ifade eden Başhekim Op. Dr. Öztekin Çıkman şunları söyledi:
''Bölge düzeyinde sağlık hizmeti veren hastanemizde 2008 yılında çok önemli yenilikler, değişiklikler gerçekleştirdik. Bu yenilikçi değişimci hizmet anlayışımız 2009 yılında da aynı düşünce ve heyecan içersinde devam edecektir. Bilindiği gibi, sağlık hizmetlerinde acil sağlık hizmeti, hastane organizasyonu içerisinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu bağlamda, yoğun hasta alan hastanemizin ihtiyacı olan ve bir benzeri bulunmayan yeni acil servisin yapım ve tadilat çalışmalarına başladık. Yeni acil merkezimiz her yönüyle Van'ın ve bölgemizin en büyük, en modern acil servisi olacaktır. Yaklaşık bin 200 metrekareyi aşan kapalı alana sahip olacak yeni acil servis içersinde; laboratuar, röntgen, müşahede, cerrahi müdahale merkezi ve resusitasyon (CRP) odası, enjeksiyon, kayıt, doktor, hemşire, personel dinlenme odaları, personel yemekhanesi, bekleme salonu, vezne, polis bürosu, danışma-yönlendirme bulunacak. Modern cihazlarla donatılacak yeni acil servisimiz yanık merkezimizle direk bağlantılı olacak. Yeni acil servisimizin hizmete girmesiyle birlikte; izdiham, karmaşa, vatandaşlarımız ile personelimiz arasında kimi zaman istem dışı meydana gelebilen psikolojik gerginlik ve polemik ortamı da son bulacaktır. Yeni acil servisimiz, vatandaşlarımızın rahat edeceği, memnuniyet duyacağı modern, konforlu ortama kavuşurken, hastanemizin hizmet kalitesi de daha da artacaktır. Yapımı yakında tamamlanacak olan acil servisimizin Van'a, bölgemize ve bütün vatandaşlarımıza, hayırlı olmasını diliyorum.'
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?