5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VEDAŞ elektrikleri kesiyor!

Vangölü Elektrik Dağımı Anonim Şirketi (VEDAŞ) Gevaş ilçesinde aboneliği olmadığı gerekçesiyle bazı okulların elektriğini kesti.


VEDAŞ, Gevaş Çok Programlı (ÇPL), İzzettin Şir Anadolu, Uysal liseleri ile Balaban ilköğretim okulu ve bazı pansiyonların elektriğini kestiği belirtildi. Abonelikleri olmadığı için elektrikleri kesilen okulların idarecileri, öğrenci kayıt işlemlerinin yapıldığı bir dönemde elektriklerin olmaması nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirttiler. Okul aile birlikleri ise geçici çözüm için okullara getirdiği jeneratörlerin maliyetinin ise okul bütçesini zorladığı kaydedildi.


Gevaş ÇPL Okul Aile Birliği Başkanı Cengiz Gözegir, yaklaşık 1 aydır okulda ve öğrenci pansiyonunda elektriklerin kesik olduğunu belirtti. Güzegir, okulda jeneratör çalıştırdıklarını ancak, ortaya çıkan maliyet nedeniyle okul bütçesinin zorlandığını belirterek, "Okulu yapan müteahhit firma elektrik aboneliği yapmamış. Bu nedeniyle Gevaş VEDAŞ ekipleri gelip elektrikleri kestiler. Öğrenci kayıtlarının yapıldığı bir dönemde mecburen jeneratör çalıştırmaya başladık. Ancak artan maliyet okul bütçesini zorlamaya başladı. Jeneratörü çalıştıramazsak, öğrenci kayıtları duracak ve bir çok öğrenci mağdur olacak. Özellikle müteahhit firmanın bir an evvel abone işlemlerinin tamamlamasını istiyoruz" dedi.

ABONELİKLERİ OLMADIĞI İÇİN KESMEK ZORUNDA KALDIK
VEDAŞ Gevaş İlçe Şefi Halil Özvan ise aboneliği yapılmayana kadar elektrik veremeyeceklerini belirterek, "Söz konusu okul ve pansiyonda abonelik yoktu. Eğitim döneminde öğrenciler mağdur olmasın diye elektrikleri kesmedik. Ancak baktık ki aboneliği yapmıyorlar, biz de mecburen elektriklerini kestik. Okul ve pansiyonun abonelik işlemleri tamamlanınca yeniden elektrik vereceğiz. Sayaç üzerinde kayıtlı olan kullanım ise abonelik yapıldıktan sonra tahsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 19:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?