5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vekil pişirdi, büyükelçi yedi

VEKİL PİŞİRDİ, BÜYÜKELÇİ YEDİ

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, AK Parti Van milletvekili Gülşen Orhan'ın tandırda pişirdiği ekmeği yiyerek kurutulmuş sebzelerden tattı.

Bir açılış için Van'ın Gürpınar ilçesine gelen Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, beraberindeki AK Parti Van milletvekili Gülşen Orhan, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ve Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan ile birlikte Yukarı Kaymaz Mahalle Muhtarı Ahmet Yücel'in evine konuk olup tandır evinde ekmeğin nasıl pişirildiğini izledi.

Ahmet Yücel'in eşi Hınav Yücel tarafından ekmeğin tandıra nasıl vurulduğunu bir süre izleyen Nobuaki Tanaka'ya AK Partili Gülşen Orhan tarafından da bilgi verildi. Bir ara eline rapatayı alarak tandıra ekmek vuran Gülşen Orhan, çıkan ekmeği ise Büyükelçisi Nobuaki Tanaka'ya ikram etti.

Tandır ekmeğinin çok ince olduğunu söyleyen Büyükelçi Nobuaki Tanaka, ancak kullanılan hamur miktarının ise fazla olduğunu söyledi. Rapataya açılan hamura neden su damlatıldığını öğrenen Tanaka, burada kendisine ikram edilen kurutulmuş sebzelerin de tadına bakıp tandır ekmeğinden bol bol yedi. Tanaka'ya beraberinde götürülmek üzere yaklaşık on adet de tandır ekmeği verildi. Tandır evinde ikram edilen çayı da içen Büyükelçisi Tanaka, daha sonra ilçede bulunan Şifa Alabalık Tesisleri'ni de gezdikten sonra kentten ayrıldı.

VEKİL PİŞİRDİ, BÜYÜKELÇİ YEDİ
VEKİL PİŞİRDİ, BÜYÜKELÇİ YEDİ
VEKİL PİŞİRDİ, BÜYÜKELÇİ YEDİ
VEKİL PİŞİRDİ, BÜYÜKELÇİ YEDİ
VEKİL PİŞİRDİ, BÜYÜKELÇİ YEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 18:01:02
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 14:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?