5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VESOB yeni kredi paketi bekliyor

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Hüsamettin Çelik, ekonomik kriz ile birlikte zor günler geçirdiklerini belirterek, hükümetten esnaf ve sanatkarın önünü açacak yeni kredi paketleri beklediklerini söyledi.


Hüsamettin Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik krizin tüm dünyada olduğu gibi 2008 yılının son aylarından itibaren Van'daki esnaf ve sanatkarları da büyük ölçüde etkilediğini kaydetti.

Birçok esnafın iş yerlerini kapattığını ve borçlarını ödeyebilme kaygısı içerisinde olduklarını belirten Çelik, ekonomik kriz karşısında hükümetin esnaf ve sanatkarlara yönelik iki kez başlattığı, 'Cansuyu' kredi desteğinin kapsamını genişletmesini istedi. VESOB Başkanı Çelik, hükümetin esnaf ve sanatkarın
desteklenmesi yönünde yaptığı birtakım çalışmaları olumlu bulduklarını ifade ederek, "Bunlardan en önemlisi son dönemde imalatçı esnaf ve sanatkara yönelik verilen Cansuyu kredisi oldu.

Bu kredinin sadece imalatçı esnaf ve sanatkarlarla kısıtlı kalmayıp tüm esnafı kapsamasını istiyoruz. Bununla birlikte eğer miktar yükseltilip vade uzatılırsa esnaf ve sanatkarın önü açılacaktır" dedi.


Çelik, ayrıca 2008 yılında Van ve ilçelerinde 373 esnaf ve sanatkarın kayıtlı bulunduğu odalarından üyeliklerini sildirmesine karşın, bin 915 yeni üyenin kayıt yaptırdığına dikkat çekerek, kriz ortamında ortaya çıkan bu rakamın oldukça iyi olduğunu vurguladı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkarın ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten VESOB Başkanı Hüsamettin Çelik, işçi çıkarmama ve borçlarını ödeme konusunda son derece iyi niyetli davranan esnaf kesiminin daha fazla desteklenmesi
gerektiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 14:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?