7
Mayıs
2024
Salı
VAN

VÖDER'den anlamlı yardım

Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) yöneticileri yayınevleri ile yaptıkları yazışmalar sonucu topladıkları kitapları, Ova İş Merkezi'nde bulunan dernekte düzenledikleri bir törenle 120 fakir öğrenciye dağıttı.

Maddi durumları iyi olmayan öğrencilerin Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmaları için girişim başlattıklarını kaydeden VÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Sinir, Van'ın eğitim seviyesinin yükseltilmesi için eğitime gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı. İnsanların eğitimle değer kazanacağını söyleyen Sinir, "İnsanlarımızın değer kazanması için eğitime gereken önemi hepimizin vermesi gerek. Bizde Van'da eğitim seviyesini yükseltmek için böyle bir girişimde bulunduk. Fakir öğrencilerimizin ÖSS ve LGS'de başarılı olmaları için 35-40 yayıneviyle yaptığımız yazışmalar neticesinde, 5-6 yayınevi bize bu yardımda bulundular" dedi.

Kitapları, öğrencilere Van'ın eğitim durumunu yükseltmeleri karşılığında verdiklerini de dile getiren Sinir, 120 öğrenciye dağıtacakları kitapları her öğrencinin alanına göre hazırladıklarını söyledi. VÖDER yetkilileri, kitaplarını almaya gelemeyen öğrencilerin kitaplarını da gelen arkadaşları veya öğretmenleri aracılığı ile okullarına ulaştırılacaklarını kaydetti.

Kitap dağıtımına katılan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nesim Alkan ise derneğin bir yıl önce kurulmasına rağmen bu süreçte gerçekleştirdiği çalışmalarla Van'daki dernekler arasında en faal duruma geldiğini belirterek, çalışanlarını kutladıan Öğretmenler Derneği (VÖDER) yöneticileri yayınevleri ile yaptıkları yazışmalar sonucu topladıkları kitapları, Ova İş Merkezi’nde bulunan dernekte düzenledikleri bir törenle 120 fakir öğrenciye dağıttı.

Maddi durumları iyi olmayan öğrencilerin Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) başarılı olmaları için girişim başlattıklarını kaydeden VÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Sinir, Van’ın eğitim seviyesinin yükseltilmesi için eğitime gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı. İnsanların eğitimle değer kazanacağını söyleyen Sinir, "İnsanlarımızın değer kazanması için eğitime gereken önemi hepimizin vermesi gerek. Bizde Van’da eğitim seviyesini yükseltmek için böyle bir girişimde bulunduk. Fakir öğrencilerimizin ÖSS ve LGS’de başarılı olmaları için 35-40 yayıneviyle yaptığımız yazışmalar neticesinde, 5-6 yayınevi bize bu yardımda bulundular" dedi.

Kitapları, öğrencilere Van’ın eğitim durumunu yükseltmeleri karşılığında verdiklerini de dile getiren Sinir, 120 öğrenciye dağıtacakları kitapları her öğrencinin alanına göre hazırladıklarını söyledi. VÖDER yetkilileri, kitaplarını almaya gelemeyen öğrencilerin kitaplarını da gelen arkadaşları veya öğretmenleri aracılığı ile okullarına ulaştırılacaklarını kaydetti.
Kitap dağıtımına katılan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nesim Alkan ise derneğin bir yıl önce kurulmasına rağmen bu süreçte gerçekleştirdiği çalışmalarla Van’daki dernekler arasında en faal duruma geldiğini belirterek, çalışanlarını kutladı

van
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 10:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?