2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

VÖDER'le gelen OKS başarısı

Van Öğretmenler Derneği'nin (VÖDER) il genelinde açmış olduğu ücretsiz Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na hazırlık kurslarına katılan bin 150 kişiden 522'sinin Fen ve Anadolu liselerine yerleştiği açıklandı. 

Van'da 5 yıldan bu yana faaliyet gösteren VÖDER'in açmış olduğu kurslara katılan varoş ve köylü çocukları büyük başarı elde etti. Açtıkları kurslarla ilgili dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen VÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yıldız, Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim müdürlükleri ile koordineli olarak merkez ve ilçelerde dershanelere gitme imkanı olmayan çocuklara yönelik liselere hazırlık kursları açtıklarını kaydetti. 

İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerinin destekleri ile geçen eğitim ve öğretim döneminde Van ve ilçelerinde açtıkları 14 kursa bin 150 öğrencinin katıldığını ifade eden Yıldız, bu öğrencilerden 10'unun Fen Lisesi, 35'inin Anadolu Öğretmen Lisesi, 228'inin Anadolu Lisesi, 229'unun Anadolu Meslek Lisesi ve 20'sinin ise Sağlık Meslek Lisesi'ni kazanarak hayallerine kavuştuğunu kaydetti.
 
Derneğin açıldığı günden bu yana kısıtlı imkanlarla güzel çalışmalara imza attığını belirten VÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yıldız, maddi imkansızlar sebebiyle dershanelere gidemediği için açtıkları kurslara katılan öğrencilerin sağladığı başarıdan dolayı mutlu olduklarını vurguladı. 

Sağlanan başarıda en büyük payın kurslarda görev alan öğretmenlere ait olduğunu ifade eden Yıldız, "Öğretmenlerimiz başta olmak üzere kursların açılmasında katkısı olanlara teşekkür ederiz. Yeni eğitim öğretim dönemi için kayıtlarımız başlamıştır. Öğrencilerimizi kayıt yaptırmaya bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin üncü IP: 88.231.166.xxx Tarih : 30.11.2008 21:18:46

ben van başkaleden okuyorum vödere teşekürler saygılar bu arada sait hocama çok çok selamlar