2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

VÜNİDER'den Prof. Dr. Sebik'e destek

Van Üniversite Öğretim Elemanları Derneği (VÜNİDER), bir süre önce tesettürlü bir hasta refakatçisine yönelik davranışı yüzünden tepki gösterilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sebik hakkında yerel ve ulusal basında yer alan iddiaların asılsız ve kötü amaçlı olduğunu açıkladı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, basit bir hastane kuralının uygulanmasına dayanan olayın, haksız yere din ve inanç karşıtlığı içeren bir eylem olarak lanse edilmekte olduğu belirtildi. Bunun amacının çağdaş ve demokratik bir kişiliğe sahip olan, Prof. Dr. Ahmet Sebik'i yıpratmak ve yıldırmak olduğu belirtilen açıklamada "Sayın dekanımız, mesleğine gönül vermiş, yurtdışındaki başarılı çalışmalarından sonra kendi alanında ülkesine büyük katkılarda bulunmuş değerli bir akademisyendir. Hastaları tarafından çok sevilen, Prof. Dr. Ahmet Sebik hoca, yetiştirdiği onca asistan ve uzman tarafından da her zaman saygı ve minnet ile anılmaktadır. Hasta ve hasta haklarına saygılı olduğu gibi, hekimlik mesleğini ve hocalık görevini ayırım yapmadan, sadece bilimsel ölçütlere uyarak yerine getirmektedir. Yargıya kendisi tarafından intikal ettirilen bu karalama kampanyasına karşı onu desteklediğimizi bildirmek ve benzeri çıkar ilişkisine dayanan iftiraların üniversitemizde nelere yol açtığını hatırlatmak istiyoruz" diye belirtildi.

Dekan Prof. Dr. Ahmet Sebik'e, 24 Kasım 2008 günü Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yatarak tedavi göre annesini ziyareti sırasında refakatçisi olan ve tesettürlü olduğu belirtilen Ayfer Susuz'a nahoş sözler sarf ederek yanında bulunan doktorlara 'Bunu burada görmek istemiyorum' dediği iddiası ile çeşitli sivil toplum örgütü tarafından tepki gösterilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 21:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih yaman IP: 88.228.171.xxx Tarih : 5.12.2008 09:08:31

hastane kurallarını da bir yayınlasanız sayın dernek yetkilileri. bizde bilelim neymiş kurallar. bu kurallar yüzünden chp oy kaybederse bu sefer siz savunacak parti de kalmaz. mertseniz hastene kurallarının şu maddesinin şu bendi deyin....... gerçi siz onuda ayarlarsınız dekan keyfine göre kuralları koyuverir uygulayıverir yada insiyatif bende atarımda satarımda der