5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'WAN' açılımına soruşturma

DTP'nin Van Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya'nın tanıtımı için düzenlediği etkinlikte seçim otobüsüne asılan 'DTP WAN' yazılı pankartla ilgili soruşturma açıldı.

Emniyet Müdürlüğü, seçim otobüsüne asılan pankartın Siyasi Partiler Kanunu'nun 81. Maddesi'nin C Fıkrası'nda belirtilen hususlara aykırı olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı da pankart ile ilgili soruşturma başlattı.

Başkan adayı Kaya'nın tanıtımı için 28 Ocak 2009 tarihinde düzenlenen mitingde, DTP Van İl Başkanı Selim Ertaş ile DTP Van milletvekili Özdal Üçer de Kürtçe birer konuşma yapmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAHOZ IP: 88.227.38.xxx Tarih : 3.02.2009 23:59:42

kardeşim TRT 6 (ŞEŞ) de Wan diye belirtiliyor Erdoğan bunu yapınca suç olmuyorda DTP yapıncamı suç oluyor ya bu nasıl demokrasi ülkesi güçlü olan daima mazlumu eziyor ayrıca 'v'nin 'w' olması bu dönemde suç olması Türkiye'nin AB üyeliği aşamasında büyük bir skandaldır emniyet yetkililerinin canı sıkılmış olmalıki suç duyurusunda bulunmuş kanaatimce bu ülkeye hiçbir zaman demokrasi ve cumhuriyet anlayışı egemen olmayacaktır