5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yaban hayata yem takviyesi

VAN'DA YABAN HAYATA YEM TAKVİYESİ

Van'da son günlerde etkili olan kar yağışının ardından bastıran aşırı soğuklar insanların yanı sıra yaban hayatı da olumsuz yönde etkiliyor.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında eksi (-) 15 dereceye kadar düştüğü Van ve çevresinde aç kalan yaban hayvanların imdadına Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri yetişti. Kurum çalışanları, kar kalınlığının yer yer yarım metreyi geçtiği Erçek Gölü çevresindeki sulak alanlarda yaşayan kuşlar için tonlarca yem ve fırınlarda toplanan ekmek dağıtıldı. Aşırı soğuğa rağmen karlara bata çıka sazlıkların kenarına inen ekipler, büyük bir özenle yemlerin dağıtımını yaptı.

Kuşların ardından yem bulamayan kurtlar, tilkiler ve diğer hayvanlar için de belirli bölgelere yem bırakacaklarını söyleyen İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kaptanoğlu, çalışmalarının mart ayı sonuna kadar süreceğini belirtti. Kar yağışı sonrası özellikle yaban hayatı için büyük bir sıkıntı başladığını vurgulayan Kaptanoğlu, "Suların donması ve karların yem bölgelerini kapatmasıyla hayvanlar aç kalabiliyor. Biz de ilk etapta Van Gölü havzasında kuşların yaşadığı sazlıklara 2 ton yem, buğday, darı, mısır

ve ekmek bırakıyoruz. Kuşların dışında yem bulmadığı için yerleşim yerlerine inen kurt, tilki ve bu tür hayvanlar için uygun bölgelere et, kemik gibi yemler bırakacağız" dedi.

VAN'DA YABAN HAYATA YEM TAKVİYESİ
VAN'DA YABAN HAYATA YEM TAKVİYESİ
VAN'DA YABAN HAYATA YEM TAKVİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 15:36:05
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 15:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?