2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yaban kuşlar için yem bırakıldı

Van Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Erçek Gölü çevresinde bulunan sulak alanlara, kış mevsimi dolayısı ile aç kalan yaban kuşlar için yem bıraktı.

Kurum çalışanları, bugün belli aralıklarla etkili olan kar yağışının altında aç kalan yaban kuşlara yem dağıttı. Araca yükledikleri mısır, arpa ve buğdayda oluşan yemleri Erçek Gölü kıyısında bulunan sulak alana karlara bata çıka getiren kurum çalışanları, İl Müdürü Hüseyin Evcil'in bölgeyi dürbün ile gözledikten sonra kuşların bulunduğu sazlık alanlara kovalarla yem attılar.

Yapılan çalışma ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Hüseyin Evcil, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre kış şartlarının ağır geçtiği günlerde yaban hayvanlarının hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan yemlerini doğal yaşam alanlarına bırakmanın görevleri arasında olduğunu belirtti. Kanun çerçevesinde soğuk ve karlı günlerde yaban hayvanlar için doğaya 2008 yılı ocak ve şubat aylarında 2 bin kilogram mısır, buğday ve arpadan oluşan yem dağıttıklarını ifade eden Evcil, "Müdürlüğümüz Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği Koruma Kontrol elemanları tarafından merkez ve tüm ilçelerde bulunan sulak ve avlak alanlarında yemleme çalışması yapılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 09:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?