2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yağan Nisan karı şaşırttı

Van'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Bahar ayında yağan kar, vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu. 

Bahar havasının yaşandığı ve çiçeklerin açmaya başladığı Van'da nisan ayında kar yağması, vatandaşlar tarafından sürpriz olarak değerlendirildi. Kar yağışı ile birlikte Erek Dağı ve çevredeki yüksek dağlar beyaz örtüye büründü. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. İnce kıyafetlerle kara yakalanan vatandaşlar bina girişlerine sığınarak korunurken, bazıları ise tedbir amaçlı yanlarında taşıdıkları şemsiyeleri açarak yollarına devam etti. 

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının belli aralıklarla gece saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini belirtti. Yağış esnasında görüş mesafesinin 2 bin metrenin altına düşeceğini kaydeden yetkililer, orta kuvvette esen rüzgarın zaman zaman kuvvetli esmesini beklediklerini ifade etti. Herhangi bir don olayını beklemediklerini açıklayan yetkililer, hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş yaşanacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 13:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?