3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yahya Kemal Beyatlı Erciş'te anıldı

Türk edebiyatının ünlü şairlerinden Yahya Kemal Beyatlı, ölümünün 50. yılında Van'ın Erciş ilçesinde de anıldı. 

Erciş Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okul tarafından düzenlenen anma programı Cumhuriyet İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda gerçekleşti. Anma programına İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, kamu kurum amirleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Erciş Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Müdürü Nedim Bay, Kültür Bakanlığı tarafından 2008 yılının 'Yahya Kemal Beyatlı Yılı' olarak kabul edildiğinin bildirerek, okul olarak ünlü şairi anmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Amaçlarının gençlere Yahya Kemal Beyatlı gibi vatanını ve milletini seven, duygularını ifade edebilen örnek insanları tanıtmak olduğunu anlatan Bay, "Yahya Kemal, şiirlerini vatan ve millet sevgisiyle yoğurmuştur. O, toplumun tarihini estetiğini, mayasını şiiri ve denemeleriyle yeniden biçimlendiren bir öncüdür. Ünlü üstat toplumsal belleğimizi ihya ve imar edendir. Mimar Sinan'ın dünyamıza nakşettiği eserleri ruhumuzla tanıştıran bir ruh mimarıdır. Onun şiirlerinde akıncılarımızın nal seslerinin duyar, Süleymaniye'nin ilahi vecdini yeniden yaşarız. İnsanlarımızı çepeçevre kuşatan ve onların saklı hizmetlerinin anahtarlarını bize sunana derin bir bakıştır Yahya Kemal. Unutmayalım ki, her toplumun Yahya Kemal'i yoktur" dedi. 

Öğretmen ve öğrencilerin Yahya Kemal'e ait şiirleri seslendirmelerinin ardından, Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan tarafından ünlü şairin edebi yönü ayrıntılı bir şekilde davetlilere anlatıldı. 'Sesiz Gemi' isimli şirinin öğrenciler tarafından dramatize edilmesinden sonra, yine şairinin bestelenmiş eserleri müzik eşliğinde öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirilerek programa son verildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 15:15:26
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 15:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?