5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yangınların nedeni cinler mi?

Van'da 16 gündür Kumriye Yıldız'ın evinde çıkan esrarengiz yangınların sebebinin cinler olduğu iddia edildi.

Bu durum köyde korku ve paniğe neden oldu. Çaresiz kalan köylüler, din adamlarından yardım istedi. Evin bir çok yerine, din adamları tarafından hazırlanan muska ve ayetler asıldı. 8 kişilik Yıldız ailesi de yıllardır yaşadıkları evi terk ederek yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı

Van'a 40 kilometre uzaklıktaki 1500 nüfuslu Karakoç Köyü'nde şu günlerde büyük bir korku yaşanıyor. Kumriye Yıldız'ın evinde 16 gün önce esrarengiz bir şekilde başlayan yangınlar sürerken, yangınların sebebinin ise cinler olduğu ortaya atıldı. Hergün farklı bir yerde başka bir malzemenin yandığı evde elektronik cihazlar, beyaz eşyalar bile yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olay üzerine Van Valiliği'ne başvuran aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gönderilen giyecekler de yanınca, eşi 5 yıl önce ölen Kumriye Yıldız, oğlu, gelini ve 5 çocuğu 3 gün önce evi terk etmek zorunda kaldı.

EVİN HER TARAFINA MUSKA ASILDI

Sorunlarına çözüm bulmayan ve büyük sıkıntı yaşayan aile, evdeki esrarengiz yangınların sebebini din adramlarına sordu. Din adamları da yangınların sebebinin cinler olduğunu ileri sürünce, korkunun boyutu daha da arttı. Din adamları tarafından yazılan muska ve ayetler evin birçok noktasına asıldı.

Sadece erkeklerin dualar okuyarak, girip çıkabildiği evi yıkmaya da korktuklarını söyleyen köylüler, kimsenin kendilerine inanmadığını anlattı.Köylüler, "Bu evde yaşayan insanları kimse kabul etmek istemiyordu. Çünkü üzerlerindeki giysiler bile yanıyor. Biz din adamlarına gittik muska yaptılar. Ancak çare bulamadık. Yangınlar hala sürüyor. Hocalar bu evin terkedilmesi gerektiğini söyledi.

İnşallah en kısa zamanda bu yangınlar son bulur. Bizde rahat nefes alırız"dedi. Yakınlarının yanında kalan Yıldız ailesi ise yetkililerden kendilerin yeni bir ev yapmasını istiyor.

Radikal
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 18:07:04
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 18:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?