2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yaralı çocuğa mehmetçik helikopteri

Özalp ilçesinde yaralanan bir çocuğun yardımına Mehmetçik yetişti. Kardan dolayı yolu ulaşıma kapalı olan köye helikopterle giden Mehmetçik yaralıyı hastaneye ulaştırdı.

Edinilen bilgiye göre Özalp ilçesi Şemsettin köyünde ikamet eden 11 yaşındaki Derviş Yıldırımçakar isimli bir çocuk ot yığınlarıyla uğraşırken kayarak tırpanın üzerine bastı.

Ayağının alt kısmında büyük bir kesik meydana gelen yaralı için ambulans istendi. Yolu açmak için ambulans ile köye doğru giden iş makinesi bozulunca İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan talep edilen iş makinesi ile hastanın bulunduğu köye doğru hareket edildi. Askeri iş makinesi Savatlı köyü mevkiinde aşırı tipinin kapattığı yoldan ilerleyemeyerek ilçeye geri döndü. Köylüler tarafından Kırkçalı Sağlık Ocağı'na kadar getirilen hasta için Sağlık Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Özalp İlçe Tabur Komutanlığı aracılığı ile Van Jandarma Alay Komutanlığı'ndan helikopter istendi. Van Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndan kalkan helikopter Özalp Tabur Komutanlığı'na gelip, sağlık ekibiyle birlikte köye giderek hastayı Van'a taşıdı. Helikopterle Van Kolordu Komutanlığı'na indirilen hasta, ambulans ile Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve ayağındaki kesiğin kalıcı bir sakatlık meydana getirmeyeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?