6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Yaralı şahin ile kartala koruma

YARALI ŞAHİN İLE KAYA KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Van'da kaçak avcılar tarafından vurularak yaralanan ve duyarlı vatandaşlar tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirilen şahin ile kaya kartalı tedavi altına alındı.

Van'ın Başkale ilçesinde kaçak avcılar tarafından silahla vurularak yaralanan kaya kartalının, yaklaşık bir ay önce getirildiği hayvan hastanesindeki tedavisi devam ediyor. Kanadından vurulan kaya kartalının yarası iyileşirken, Özalp ilçesinden getirilen ve yine kanadından vurulan şahin de tedavi altına alındı. Van Gölü havzasının her yıl binlerce kuşa ev sahipliği yaptığını söyleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, batı bölgelerindeki nüfus artışı ve doğal yaşam alanlarının yok olması nedeniyle yaban kuşlarının bir kısmının doğuya zorunlu göç etmesine sebep olduğunu belirtti. Bu bölgelerde bilinçsiz bir şekilde yapılan avcılığın kuş türlerinin hızla yok olmasına neden olduğunu da ifade eden Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, "Başkale'de kaya kartalı, Özalp ilçesinde ise getirilen şahin tedavi altına alındı. Kaya kartalının yarası iyileşti sayılır ve önümüzdeki günlerde doğaya bırakılacak. Yaralı şahinde yine bilinçli vatandaşlar tarafından bize getirildi. Burada gerekli müdahalesi yapıldı. Artık iyileşmesini bekleyeceğiz. İyileştiklerinde ise Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde tekrar doğaya bırakılacak" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, kaçak avcılar tarafından vurulanların nesli tükenmekte olan kuşlar olduğunu ve herkesin bu konuda duyarlı olmasını da sözlerine ekledi.

YARALI ŞAHİN İLE KAYA KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI
YARALI ŞAHİN İLE KAYA KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI
YARALI ŞAHİN İLE KAYA KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI
YARALI ŞAHİN İLE KAYA KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:20:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 10:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?