3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yardım kurumları BBG evi gibi

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP), Gıda Bankası ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yardım alan vatandaşlara yapılan hizmetin kalitesini yükseltmek için her 3 birimi 8 ayrı kamera ile takip etmeye başladı.

Fakir vatandaşlara nakdi yardımların yapıldığı SYDV, işsizlere yönelik hazırlanan projelerin sunulduğu SRAP ile fakir vatandaşların SYDV Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen yardım çekleri ile alışveriş yaptıkları Gıda Bankası 'Biri bizi gözetliyor evi' gibi oldu.

Bu kurumlarda yardım alan vatandaşların memnuniyetini yükseltmek için her 3 birimi ayrı 8 kamera ile takip ettiğini belirten Vali Yardımcısı Halil Berk, aynı zamanda vatandaşların çalışanlara yönelik ortaya attıkları iftiraların da önüne geçtiklerini kaydetti. Birimlerde yapılan çalışmaları makamında takip ettiğini anlatan Berk, bir şikayetin olması durumunda ise geçmişe dönük kamera kayıtlarını izleyerek, olup bitenlerde haberdar olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Berk, "Bu sistemi kurmada 3 amacımız vardı. Birincisi SYDV Müdürlüğü tarafından 21 bin fakir ve muhtaç aileye verilen hizmetlerin kalitesini yükseltmektir. İkinci amaç, kurum çalışanlarının vatandaşlara karşı davranışlarında daha hassas davranarak performanslarını artırmak, üçüncüsü ise ise vatandaşların kurum personeline karşı iftira ve olumsuz davranışlarını engellemektir" dedi.

Vali Yardımcısı Berk, kamera kayıtlarını aynı zamanda internet üzerinde izleme imkanı olduğunu ve yakın gelecekte bu görüntüleri vatandaşların da izlemesine imkan sağlayacak çalışmayı yapacaklarını da belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz tekin IP: 78.163.205.xxx Tarih : 5.01.2009 19:28:40

merabalar ben annemle babami 9 ay içinde ikiside kaybettim 3 kardeşiz sadece abim .alişiyor 500 ytl maaş ve annmden kalan 200 ytl para ile ğeçiniyoruz evimiz kira ben ve kardeşim okuyoruz maddi açidan çok zor durumdayiz okul taksitlerimizi veremedik ufakta olsa burs veremezmisiniz yardim için kardeşime bakmak zorundayim fakat bazi isteklerini alamadiğim zaman içim kan ağliyor ben onun hem annesi oldum hemde babasi yardimlarinizi bekliyçem sağliçakla kalin şimdiden teşekkürler