3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yardıma muhtaç aileler için kermes

Van'da kısa bir süre önce kurulan Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilciliği tarafından yardıma muhtaç aileler için kermes düzenlendi. 

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün de davetli olduğu ve Beşyol Mevkii'nde kurulan kermes çadırına vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Bir çok kadın, emek harcayarak yaptıkları el işi, dantel, yün örgüler ve pikelerle kermese katkıda bulundu. Giyim ve gıdalar başta olmak üzere hazırlanan el işi ürünler, fakir aileler yararına satışa çıkarıldı. Bayanlar el işi ürünlere yönelirken, erkeklerin çoğunluğu ise yemek alma kuyruğuna girdi. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün de Cuma namazı sonrası davetli olduğu kermese katılarak öğlen yemeği yedi. 

Kermesin amacının mali yardım sağlamak olduğunu belirten Dernek Başkanı Yusuf Say, elde edilen tüm gelirin fakir ailelerin ihtiyaçları için kullanılacağını ifade etti. Bir çok aileye yardım etmeyi planladıklarını dile getiren Say, kermesin 3 gün boyunca açık kalacağını kaydetti. 

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün de bu tür kermeslerin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, belediye olarak imkanları dahilinde destek verdiklerini söyledi. Yemeklerin çok güzel olduğunu da dile getiren Başkan Yenigün, kermese emeği geçenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra say IP: 85.98.105.xxx Tarih : 21.12.2010 17:10:59

allah sizden razı olsun  onca insanı doyurdunuz