5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yardımlar rencide etmeden yapılacak

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Ramazan ayında yapacakları yardımlar sırasında hiç kimsenin rencide edilmeyeceğini belirtti.


Belediye Başkanı Bekir Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan ayının bütün İslam aleminin, Ortadoğu coğrafyasının, Türk ve Kürt haklarına hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu. İslam dininin temel değerlerinden olan Ramazan ayının hoşgörünün, kardeşliğin ve sevginin geliştiği bir ay olduğunu belirten Kaya "Coğrafyamızda da Ramazan ayının misyonuna uygun olarak geçmesini temenni edemiyorum" dedi.
Açıklamasında, daha önceki dönemlerde belediyeler tarafından Ramazan ayı yardımları adı altında reklama kaçan, özellikle vatandaşları rencide eden yaklaşımlarla uygulamalar yapıldığını belirten Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz bu yıl tamamen insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, insanlarımızı rencide etmeden, reklam amacı gütmeden tedbirlerimizi aldık. Bu doğrultuda bazı yardımlar yapmayı düşünüyoruz. Bunu yaparken de asla Ramazan ayını bahane edip reklam yapmayacağız. Gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Yardımın en iyisi de bana göre hiç kimsenin bilmediği, kimin ne verdiği, kimin ne aldığı çok gizli bir şekilde yürütülmesidir. Biz de bu ilkelerle bazı çalışmalar yapacağız. Bunu yaparken de dillendirmeden insanımızı rencide etmeyeceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?