2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yasadışı slogana tutuklama

Özalp ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından önceki gün yapılan basın açıklaması sonrası yasadışı slogan attıkları belirlenen ve polis tarafından gözaltına alınan 3 kişinin çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı açıklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Özalp ilçesinde 03.03.2008 günü saat:11.30 sıralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik bir grubun Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptığı belirtildi.

Basın açıklamasından sonra DTP parti binasına dönen grup içerisinde yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan attıkları tespit edilen Y.B., H.B. ve Z.Ö. isimli şahısların gözaltına alındığı belirtilen açıklamada "Gözaltına alınan şahıslar, yürütülen tahkikat neticesinde sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmışlardır. Emniyet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın emniyeti, huzuru ve güvenliği için yasadışı illegal terör örgütlerine yönelik sürdürdüğümüz mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?