4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Yaşıtları için tatil, onlar için 'işbaşı' zamanı

Van’da okulların tatile girmesiyle birlikte sokaklarda çalışan çocukların da işbaşı yapması nedeniyle Sosyal Hizmetler İl Müdürü Namık Demir, vatandaşları sokaklarda satış yapan çocuklardan alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

Van Valiliği önündeki kaldırıma elektronik tartı aletlerini bırakan çocuklar, şimdiden gelecek eğitim-öğretim yılı için okul harçlıklarını çıkarmak ve aile bütçelerine katkı sağlamak için mesaiye başladı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Demir, vatandaşlara çağrıda bulunarak sokaklarda satış yapan çocuklarda alışveriş yapmamalarını istedi. Anne ve babaları da uyaran Demir, "Bugün çocukların eve getirdiği birkaç lira kazanç gibi görünse de ileride istenmeyen büyük zararlara neden olabiliyor. Çünkü sabahtan akşama kadar sokaklarda çalışan çocuklar her türlü kötü alışkanlıkları daha çabuk benimsediği gibi suç örgütlerinin de eleman temininde kaynak oluşturuyor. Bunun için anne ve babaların çocuklarını bu tür işlerde uzat tutmaları gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 13:00:22
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 15:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BARAN SOYLU IP: 212.175.112.xxx Tarih : 10.06.2005 15:19:05
sayın demirin yorumuna katılıyorum. bu çocuklar istemedikleri halde suç örgütü elemanı olabilirler ama bu çocuklarımızı bu tür kazanç sağlamaya yönelik çalışmaları kendi isteklerinden çok ailenin istekleri yada ailenin zorlaması kaynaklıdır. madem bu çocuklardan suç örgütlerine yakın durmalarını istemiyoruz, o zaman okul çevresindeki çeteleri yok edelim.