5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Yaslı tarih 33 Kurşun' sahnelendi

'YASLI TARİH 33 KURŞUN' OYUNU VAN'DA SAHNELENDİ

Van'ın Özalp ilçesinde 33 kişinin öldürülmesini konu alan 'Yaslı Tarih 33 Kurşun' isimli tiyatro oyunu, ilçede seyircisi ile buluştu.

Özalp ilçesinde 28 Temmuz 1943 yılında Sefo Deresi'nde 33 kişin öldürülmesini konu alan 'Yaslı Tarih 33 Kurşun' isimli tiyatro oyunu, Ankara'daki galanın ardından ilk olarak ilçedeki Faruk Erçin Halı Sahası'nda halkla buluştu. DTP Van milletvekili Erdal Üçer, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ile DTP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu büyük bir kalabalık tarafından izlenen oyun, gazeteci-yazar Günay Aslan tarafından hazırlan '33 Kurşun' belgeselinin seyredilmesi ve Özalp Belediye Başkanı Murat

Durmaz'ın konuşmasının ardından başladı. İsmail Sivaslı'nın yönetmenliğini yaptığı ve Ankara Gölge Ekibi'nin sahnelediği oyun, büyük ilgi gördü.

Oyunun ardından bir açıklama yapan yönetmen İsmail Sivaslı, bu oyunu hazırlarken galasını da Özalp'ta yapmayı planladıklarını ifade ederek, "Gala Ankara'da, ikinci gösteri Özalp'ta yapıldı. Ankara'da oynamak çok rahattı ama burada oynamak çok zor oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 12:58:01
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 16:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?