6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Yatalak öğretmenler unutulmadı

YATALAK ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bazıları yatalak durumda olan hasta öğretmenleri evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladı.

İskele Öğretmenevi Cihat Aras, Merkez Öğretmenevi Şükrullah Yavuzer, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Cangir'den oluşan komisyon üyeleri, ilk olarak Çatak Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken ALS hastalığına yakalanan Duran Sucu'yu Edremit ilçesi Erdemken Konutları'ndaki evinde ziyaret etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle getirdikleri çiçeği Sucu'nun eşi Gülay Sucu'ya teslim eden komisyon üyeleri, akli dengesi yerinde olan ancak solunum cihazına bağlı hayatını sürdüren meslektaşları ile bir süre sohbet ettiler. 5 yıl önce görev başındayken yakalandığı hastalıktan dolayı vücudunun boyundan aşağı kısmını hareket ettiremeyen 3 çocuk babası Duran Sucu'nun durumu karşısında meslektaşları hüzünlendi.

Burada komisyon üyeleri adına bir açıklama yapan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Cangir, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ın yoğun programı nedeniyle katılamadığı ziyaretler için kendilerini görevlendirdiğini söyledi. 24 Kasım Öğretmen Günü'nde hasta ve yatağa mahkum yaşayan meslektaşlarını camia olarak unutmadıklarını söyleyen Muzeffer Cangir, "Bu günlerde hasta öğretmenlerimizi evlerinde ziyaret ederek hem günlerini kutluyor hem de onları unutmadığımızı gösteriyoruz" dedi.

Komisyon üyeleri, daha sonra 9 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu omuriliğinde zedelenme meydana gelen Tahir Çağan'ı Bahçıvan Mahallesi Eskicezaevi Sokak üzerindeki evinde ziyaret etti. Tuncay Uras İlköğretim Okulu Müdürü iken kaza sonucu birçok kez ameliyat masasına yatan Çağan ile bir süre sohbet ederek gününü kutlayan komisyon üyeleri, başka hasta öğretmenleri ziyaret etmek üzere gece karanlığında yollarına devam ettiler.

YATALAK ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
YATALAK ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 12:26:00
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 12:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?