5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yatırım Kurulu ilk kez toplandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) öncülüğünde oluşturulan Yatırım ve Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı.

Ev sahibi olması nedeniyle VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu başkanlığında düzenlenen ilk kurul toplantısında, çalışma kuralları ve konular masaya yatırdı. Başkan Kandaşoğlu, kurulun çok önemli bir misyon üstleneceğini belirterek "Belki geç kalınmış bir çalışmadır. Ancak odamız bünyesinde oluşturulan Yatırım ve Danışma Kurulu çok önemli görevler üstlenecektir. Her biri kendi alanında uzman kişilerden oluşan kurulumuz, Van'ın bundan sonraki yatırım planlaması konusunda oldukça önemli bir görev üstlenecektir. Kurulumuz bağımsız bir kurum olarak çalışacaktır. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlere her türlü desteği vereceğiz. Bu çerçevede yapacağınız her türlü aktivitenizin sonuna kadar arkasında olacağız. Yatırımcılara destek olacak, ilimizin kalkınmasında referans bir kurul, Van Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, Yüzüncü Yıl Üniversitemiz, uzman kişilerin gönüllü desteği ile oluşmuştur. Kurumların desteği ile oluşacak sinerjiyi ilimizin kalkınması ve gelişmesine yönlendirecek Yatırım ve Danışma Kurulu'nun ilimize hayırlı olmasını dilerim" ifadesini kullandı.

İlk toplantıda üyelerin bir biri ile tanışmasının ardından kurulun çalışma esasları ve yapılacak çalışmalar ile ilgili üyelerin hazırlayacağı raporların bir sonraki toplantıda açıklanması kararı alındı.
Yatırım ve Danışma Kurulu, Van Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri Naci Çakırgöz ve Osman Çelik, Van Belediyesi temsilcisi Selçuk Doğru, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Prof. Dr. Şefik Tüfekçi, makine mühendisi Zeki Bukay, mimar Aydın Mızrak, elektrik mühendisi Faruk Tuğrul, avukat İsmail Say, mali müşavir ve yatırım danışmanı Hamit Aslan'dan oluşuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?