5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yatırım ve danışma kurulu

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), kentin kalkınması ve yeniden vizyon kazandırılması, yatırımların planlanması amacıyla akademisyen, teknokrat ve bürokratlardan oluşan Yatırım ve Danışma Kurulu'nu oluşturmak için çalışma başlattı.

Yeni seçilen VATSO Yönetim Kurulu, aldığı bir kararla Van Valiliği, Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin içinde yer alacağı Yatırım ve Danışma Kurulu'nu kurma çalışmalarına başladı. Özellikle kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ortak hareket kararı aldıklarını belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Van'da yatırımların doğru analizlerle yapılması için oluşturulacak Yatırım ve Danışma Kurulu kentimizin kalkınmasında önemli bir misyon üstlenecektir" dedi.

Bu amaçla hazırladıkları yönerge ile kurulun çalışma esasları ve görevlerini belirlediklerini anlatan Kandaşoğlu, "Bu çerçevede kurulun öncelikle Van ilinin yatırıma ilişkin politikalarının oluşumuna katkı sunacaktır. Ayrıca kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında uzlaşma ve işbirliğini güçlendirecek çalışmalar yapılacak. Kurumların yatırım ile ilgili çalışmalarını ve uygulamalarını izleyerek öneri ve görüş belirtecek. Kurulun bir görevi de ulusal ve uluslar arası konferans ve tanıtım faaliyetlerine katılmak, etkin bir danışma ve bilgilendirme ile iletişim sağlamaktır. Kentin esas olan yatırımları konusunda çalışma yapmaktır. Bu çalışma koşulları ile oluşturulması planlanan Yatırım ve Danışma Kurulu'nun oluşumu ise en kısa sürede tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.

Kurulacak Yatırım ve Danışma Kurulu'nun yıllardır kurumlar arasında yaşanan diyalog yetersizliğini giderileceğine inandığını ifade eden Kandaşoğlu, "Kentin kalkınmasında kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin ortak hareket edeceği ve oluşacak sinerci ile önemli çalışmalar yapacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?