2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yatırımcının kredi sıkıntısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kentteki yatırımcıların en büyük sorununun bankalardan kredi alamamak olduğunu söyledi.

Fabrika kurmak isteyen yatırımcılara gereken desteğin verilmediğini dile Zahir Kandaşoğlu, ilde Kredi Garanti Fonu'nu kurarak bu tür sorunları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirtti. Van'a yatırım yapmak isteyenlerin kredi sorunu nedeniyle geri adım attıklarını belirten Kandaşoğlu "Son olarak odamızın üyesi olan Coşkun Arıboğan isimli yatırımcımız işletme kredisi sorunu nedeniyle bize başvurdu. Bu yatırımcımız kredi verilmediği için kurulu olan bisküvi, gofret ve kurabiye fabrikasını işletemiyor. Biz bu yatırımcımız için gerekli bankalarla görüştük ve kredi başvuru dosyalarını ilettik. Bu sorunun çözümü için gerekirsi banka genel müdürleriyle de görüşeceğiz. Fakat Van'daki kredi sorunu yalnız Coşkun Arıboğan ile sınırlı değil. Bu soruna kalıcı çözümler gerekiyor" dedi.

Öte yandan Coşkun Arıboğan isimli yatırımcının fabrikasını gezerek incelemelerde bulunan Zahir Kandaşoğlu, TOBB ile görüşmelerini sürdürdüklerini söyleyerek "İnşallah kısa sürede Van'da Kredi Garanti Fonu'nu kurarak bu tür sorunları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 17:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?