5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yaz Kur'an kursları başlıyor

Van'da 2008-2009 eğitim ve öğretim sezonunun bitmesinin ardından yaz Kur'an kursları çalışmalarına başlandı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz, kentteki yaz Kur'an kurslarının önümüzdeki pazartesi günü açılacağını belirtti.

Kent merkezi, ilçelerde ve köylerde bulunan bütün camilerde açılacak bu kurslara ilköğretim 5'inci sınıfı bitiren bütün herkesin katılabileceğini ifade etti. Yarın kılınacak olan Cuma namazında vatandaşlara yaz Kur'an kursları hakkında bilgiler vereceklerini söyleyen Kulaz, "22 Haziran 2009 tarihinde başlayacak olan kurslarımız 21 Ağustos 2009'a kadar devam edecektir.

Bu süre zarfında kursa katılanlara Kuran'ı Kerim öğretimi dışında dini ve ahlaki bilgiler de verilecektir. Ayrıca yaz tatilinde tayini çıkan vatandaşlarımız gideceği yere en yakın Kuran kursuna giderek çocuğunu kaldığı yerden eğitimine devam ettirebilecektir" dedi.
Çocuklarını yaz Kur'an kurslarına kayıt yaptırmaları için velilere çağrıda bulunan Müftü Vekili Cüneyt Kulaz, "Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren velilerimiz en yakın kursa giderek çocuklarını kayıt ettirebilir" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?