2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yaz ortasında dolu yağdı

Van'da sabah karşı etkili olan şiddetli yağmurun yüksek kesimlerde doluya dönüşmesi yüzünden dağ yamaçları beyaza büründü.

Kent merkezinde sabaha karşı etki olan sağanak yağış nedeniyle bazı caddelerde su gölcükleri oluştu. Trafikte kısa süreli aksamlar meydana gelirken, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Van'a 30 kilometre uzakta olan ve Erek Dağı'nın eteklerinde bulunan Güvelek köyü yağan doludan dolayı beyaza büründü. Köylüler, geç olmasına rağmen yağmura sevinirken, ot mevsimin geçtiğini, yağışın buğdaylara iyi gelmesini umduklarını söylediler. Koyunlar ise yüksek kesimlere yağan dolular arasında otlayıp karınlarını doyurmaya çalıştılar.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün akşam saatlerine kadar gökyüzünün bulutlu ve gök gürültü olacağını, zaman zaman yağmur yağacağını belirttiler. Yağmurla birlikte hava sıcaklığının 15 dereceye kadar düştüğünü, şehir merkezine metrekareye 10 kilogram düştüğünü belirten yetkililer, akşam saatlerine doğru soğuk havanın Van'ı terk ederek hava sıcaklığın yarından itibaren 4 ila 6 derece yükseleceğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:18:09
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 13:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?