3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yaz spor okulları törenle başladı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okulları, düzenlenen bir törenle start aldı.

Merkez Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, yaz spor okullarının amacı ile ilgili bilgiler verdi. Çintimar, okulların bitmesiyle birlikte uzun bir tatil döneminin başladığını belirterek, "Bu zaman diliminde çocuklarımızı spora yönlendirerek onları sokaktaki tehlikeden uzaklaştırmak, aynı zamanda fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamalıyız. Spor yapma alışkanlığı kazanan genç nesil gelecekte de bu alışkanlığı devam ettirdiği sürece fizik ve düşünce olarak sağlıklı bir birey olacaktır. Spor yapmanın çocuklarımıza sağlayacağı en önemli kazanımlardan biri de öz güvenlerinin ve karar verme yeteneklerinin gelişmesidir" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 70'nci kuruluş yıl dönümünde Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 22 branşta yaz spor okulu açtıklarını söyleyen Muzaffer Çintimar "İl spor merkezlerinde çocuklarımıza ve gençlerimize her biri kendi dallarında uzmanlaşmış 58 antrenör gözetiminde il genelinde 12 okul ve 6 spor tesisinde eğitim verilecektir" şeklinde konuştu.

İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın konuşmasının ardından taekwando, judo, karate, jimnastik dallarında eğitim gören sporcular mini bir gösteri yaptılar. Tören İl Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin yaptığı gösterinin ardından sona erdi

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 20:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?