5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yaz yağmuru serinletti

VAN'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Van'da aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Uzun aradan sonra yağan yağmurla birlikte hava sıcaklığında da 8-9 derece düşüş yaşandığı belirtildi.

Ülke genelinde son yılların en yüksek sıcaklığının yaşandığı bugünlerde, Van şehir merkezinde öğle saatlerinde yağan yağmurla birlikte hava sıcaklığında da düşüş yaşandı.

Kısa süreli yağan yağmurla birlikte hava sıcaklığının 8-9 derece düşmesiyle vatandaşlar derin bir nefes aldı. Çarşı merkezinde yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina çatılarının altına saklandılar. Yaklaşık 10 dakika etkili olan sağanak yağışın durmasıyla vatandaşlar çatıların altından çıkarak işlerine gittiler.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sağanak yağmurun gün boyu belli aralıklara yağacağını, yağmur yağışı ile birlikte hava sıcaklığında da 8-9 derece azalma olduğunu belirtti. Yetkililer, gece geç saatlere kadar belli aralıklara yağmur beklediklerini, yağmurla birlikte hava sıcaklığının ise en düşük 15, en yüksek ise 22 derece beklediklerini kaydettiler.

VAN'DA SAĞANAK YAĞIŞ
VAN'DA SAĞANAK YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 11:40:01
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 12:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?