6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Yeni bir hareket başlatılıyor

VAN MERKEZLİ YENİ BİR KALKINMA VE GELİŞME HAREKETİ BAŞLATILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van merkezli olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir turizm hamlesi başlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Proje sadece Van'la da sınırlı olmayacak. Van'ı merkez alan ve dalga dalga çevresine yayılan bir kalkınma, gelişme hareketini başlatıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Turizm Arama Konferansı' Van'da başladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ve çok sayıda turizmcinin katıldığı konferansın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van'ın kendisinin bile bilmediği güzelliklere sahip olduğunu bir kez daha gördüğünü ifade etti. Van ve Ankara olarak birlikte bir proje geliştirdiklerini belirten Bakan Günay, Van merkezli olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir turizm

hamlesi yapmaya çalıştıklarını ancak projenin sadece Van'la da sınırlı olmayacağını dile getirdi. Bakan Günay, "Van'ı merkez alan ve dalga dalga çevresine yayılan bir kalkınma ve gelişme hareketini başlatıyoruz. Bu arama konferansı bu amaca yöneliktir" dedi.

"VAN'IN DIŞARI İLE BAĞLANTI KURMASI GEREKİYOR"

Konferansta bakanlığın konu ile ilgili tüm birimlerinin en üst düzey temsilcilerinin yanı sıra Türkiye turizm merkezlerinin kahramanları ve öncülerinin de bulunduğunu hatırlatan Bakan Günay, akşama kadar devam edecek olan konferansta çıkacak yol haritasını beraber takip edeceklerini söyledi. Van'ın bölgedeki başka illere göre daha hareketli olduğunu söyleyen Bakan Günay, ilin gelişen bir havaalanının olduğunu ve içeriye dönük günde sadece İstanbul'a 5 sefer yapıldığını kaydederek, "Adana'ya, İzmir'e ve

Antalya'ya uçuşlar var. Tabii ki bu yetmez, dışarı ile bağlantının kurulması gerekiyor. Erivan'a, İran'a ve hatta Almanya merkezli olmak üzere dışarıya doğrudan seferlerin olması, bölgeyi ticaret, sanayi ve ekonomiye teşvik edecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"VAN VE AHLAT'TA MARİNA YAPILACAK"

Van ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde birer tane olmak üzere iki marina limanının oluşturulması gerektiğini kaydeden Bakan Günay, bakanlık olarak Van'la ilgili 2023 stratejisinde 'Urartu Kültür Turizmi Koruma Geliştirme Bölgesi Oluşturma' başlığının bulunduğunu söyledi. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararının da olduğunu söyleyen Günay, "Van'da iki turizm bölgesi var. Buralarla ilgili çalışmalarımızı, yatırımlarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Belki Ahlat ve Van'daki marina planını da hızlandırmamız gerekiyor. Bunlar bizim bakanlık olarak öncelikli hedeflerimizdir" dedi.

Van'ın bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Van, çevresi ile birlikte 500 bin nüfusa hitap ediyor. Bölgenin çekim merkezi olma özelliğine sahip. Türkiye'nin doğusunu kastetmiyorum. Irak, İran, Azerbaycan ve Ermenistan'ı katarak söylüyorum. Nasıl İstanbul kendi coğrafyasının değil, Balkanlar'ın da özel bir çekim bölgesidir, nasıl Antalya Türkiye'den bağımsız özgür bir destinasyon haline gelmiştir, Van'ın da böyle bir potansiyeli var. Bununla ilgili çalışmaları dinledim. Arazi sorunu yok, bir iş birliğine ihtiyaç var. Bunu da beraber

hızlandıracağız. Van yatırım yapılabilecek bir alan, iş turizmi ile sınırlı değil. Van ile ilgili hedefimiz, bir yaşam merkezi olmasıdır."

VAN MERKEZLİ YENİ BİR KALKINMA VE GELİŞME HAREKETİ BAŞLATILIYOR
VAN MERKEZLİ YENİ BİR KALKINMA VE GELİŞME HAREKETİ BAŞLATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 13:55:03
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 18:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?