5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yeni bir özel hastane daha

Van'da, Safi Sağlık ve Sanayi A.Ş. bünyesinde kurulan Özel Sina Hospital açılış hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.


Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde 15 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen özel hastanenin yapımı hızla devam ediyor.

Hastanenin tüm inşaat kısmı tamamlanırken, malzeme alımları ve eleman temini çalışmalarının da hızla devam ettiği bildirildi. İlgililer, hastanede çalışmak için 11 bin başvuru yapıldığını, seçilen 250 kişiye yönelik istihdam garantili kurslar düzenlendiğini belirttiler. İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde yeni hastane binasında, sekreterlik, temizlik işleri, halkla ilişkiler ve bilgisayar operatörlüğü konularında kurslar düzenlendiğini belirten ilgililer "Yüzde 80 iş garantili kurslar yakın zamanda tamamlanacaktır. İlk olarak 150 teknik ve 100 sağlık çalışanı ile hizmete başlayacak hastanede, yakın zamanda 350-400 kişinin istihdam edilmesi mümkün olacaktır. Özel Sina Hospital, Van ilimizin en merkezi noktalarından birine inşa edilmiştir. Ulaşım açısından ve tüm kamu ve kuruluşları ile önem arz eden kurumlara yakın bir mesafedeki hastanemizde 3 bin metrekare açık ve 550 metre kapalı otopark mevcuttur" dediler.


Yeni hastanede, 5 adet ameliyathane, 4 yataklı kvc yoğun bakım ünitesi, 3 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi 9 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 15 kuvözlük yoğun bakım ünitesi, 10 koltoklu diyaliz ünitesi, tüp bebek ünitesi, 2 adet doğumhane, 3 gözlem üniteli anjiyo laboratuarı, 108 yataklı hasta odaları, 51 adet poliklinik , acil ünitesi, radyoloji ünitesi, fizik tedavi ünitesi, güzellik merkezi birimleri olacağını anlatan ilgililer "Yeni kurulacak hastanemizde 55 doktorla çalışılacaktır. İmar planımızda sağlık alanı olarak çıkarılmış 2008 Ocak ayında ön izin belgesi alınmıştır. Ayrıca yapı kullanma belgemiz alınmıştır" diye belirttiler.
Bu arada yeni hastaneyi ziyaret eden ve çalışacak görevliler için açılan kursu ziyaret eden Vali Yardımcısı Halil Berk, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 18:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?