3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yeni hafızlar diplomalarını aldılar

Van Müftülüğü'ne bağlı Kırmızıtaş Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 4 erkek öğrenciye diplomaları düzenlenen bir törenle verildi.


Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere diplomalarını vermek amacıyla İl Müftülüğü tarafından Ulu Camii'nde, bir program düzenlendi. Hafızlık eğitimini alan Mehmet Emin Demir, Adnan Şendul, Cesim Tekin ve Semih Sevin isimli öğrencilerin okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kırmızıtaş Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinin söylediği ilahilerinin ardından İl Müftüsü Osman Artan, kısa bir konuşma yaptı. Artan, uzun yıllar sonra Van'da hafızlık müessesinin yeniden hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Artan "Öğrencilerimiz yaklaşık 1,5 yıllık bir eğitimin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan mülakat sonucu 4 hafız kardeşimiz bu sınavı başarıyla verirken, bir diğer kursumuz olan Eminpaşa Kız Kur'an Kursu'ndan sınava katılan 6 kız öğrenciden de 1'i bu sınavı başarıyla bitirmiştir. Allah'ın kitabının okunduğu yerlerde huzur var. Kur'an-ı Kerim'i okuyan, öğreten ve ezberleyen tüm insanlar kıyamet gününde taçlandırılacaktır. Hafızlar üstün gayretle çalıştı. Allah hepsinin yolunu açık etsin" dedi.


İl Müftüsü Osman Artan, yaptığı konuşmanın ardında hafızların diplomalarını verdi. Artan diplomalarla birlikte hayırsever vatandaşlar tarafından hafız öğrencilere verilen altın ve paraları hediye etti.

Ayrıca işadamı İhsan Güleçenoğlu ve Diyanet-Sen Van Şubesi tarafından da hafız öğrencilerin kütüphanelerine bırakılmak üzere kitap seti hediye edildi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 09:33:57
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 09:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?