5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yeni içme suyu hattı

Van'ın Erciş ilçe Belediye Başkanı Fatih Çiftci, bu yıl içersinde takviye amaçlı bazı yerleşim alanlarına toplam 25 kilometre uzunluğunda şebeke hattı döşediklerini, hizmete alacakları hatların ise Solaha, Ebubekir Çiftci Parkı ile Erciş Sahil Yolu'nda yeni açılan sondajlardan besleneceğini bildirdi.


Belediyenin içme suyu çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Başkan Çiftci, Erciş in yüzde 99'a yakın bölümünde içme suyu sorununu çözdüklerini söyledi. İlçeye içme su sağlayan kaynaklardan IIışklı havzasının ıslah çalışmalarını daha önce tamamlandığını, şehir merkezine sağlıklı içme suyu verilebilmesi için otomatik klorlama cihazlarının faal bir şekilde çalıştığını, su depolarının ise periyodik bir şekilde temizlendiğini ifade eden Çiftci, bu yılki çalışmalarda ise takviye amaçlı 25 kilometre uzunluğunda yeni bir içme suyu şebeke hattı döşediklerini söyledi. Başta Beyazıt Mahallesi Solaha mevki olmak üzere, bazı yerleşim birimlerine ait içme suyu şebeke hatlarına yeni şebeke bağlantıları yapılacağını da anlatan Çiftci, 25 kilometre uzunluğundaki hattan yaklaşık 11 kilometrelik bölümünün ise tamamlanarak hizmete alındığını bildirdi.


Yeni şebeke hattından Ebubekir Çiftci Parkı, Erciş Sahil Yolu'ndaki park, bahçeler, sosyal tesisler ile bu bölgelerdeki abonelerin istifade edeceğini de belirten Çiftci, "Yaptığımız çalışmalarla birlikte ilçe merkezindeki içme suyu hatlarımıza takviye amaçlı yeni şebeke hatları döşemekteyiz. Ayrıca, Avrupa Birliği fonlarından sağlanan yaklaşık 27.5 milyon Euro karşılığı içme suyu temin projemizi de hayata geçirdiğimizde, Erciş'in yaklaşık 50 yıllık içme suyu sorunu olmayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 11:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?