2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yeni kan merkezi hizmete girdi

Van Eğitim Araştırma Hastanesi (VEAH) Başhekimi Op.Dr. Öztekin Çıkman, Van'ın yanı sıra Hakkari, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Muş illerinden gelen hastalara bölgesel çapta örnek sağlık hizmeti veren 429 yatak kapasiteli hastaneye yeni Kan Merkezi kurulduğunu açıkladı. 

Başlatılan hasta merkezli büyüme, yenileme ve değişim çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten VEAH Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, eski Kan Bankası her yönüyle yenilenerek hasta ve yakınlarının rahat edebileceği ve memnuniyet duyabileceği modern bir görünüme kavuştuğunu belirtti.
 
Yaptığı açıklamada, son teknolojik cihazlarla donatıp fiziki olarak yeniledikleri Kan Merkezi'nin daha güvenilir, daha sağlıklı bir ortama kavuşturulduğunu belirten Dr. Çıkman "Yeni Kan Merkezi'miz, eğitimli, deneyimli sağlık personellerimizle en son teknik yöntemlerle hastanemizin yanı sıra anlaşmalı sağlık kurumlarında hizmet verecektir. Yeni merkezimiz 400 ünite kan ve kan ürününü muhafaza edebilecek kapasitededir. Bunun yanı sıra Kan Bankamızda kan ürünleri yapımına da başlanılmıştır. İnsanlarımızın en kaliteli, hızlı güvenilir ve güler yüzlü sağlık hizmeti alabilmeleri 'Hasta ve Çalışan Memnuniyeti'' ortak ekseninde, başlattığımız yenilikçi çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir. Sağduyu sahibi vatandaşlarımız da ''Bugün Bana-Yarın Sana'' anlayışıyla gönüllü kan bağışında bulunarak, kan bankamıza destek olmaları memnuniyet vericidir'' diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?