5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yeni okul için kumbaralarını boşalttılar

Van Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu öğrencileri bir yıl boyunca kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını yeni yapılacak okullar için bağışladılar.


Kızılay, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biriktiriyorum Arkadaşlarıma Okul Yaptırıyorum' projesi kapsamında 2008-2009 eğitim ve öğretim sezonu başında öğrencilere hediye edilen kumbaralar okul idareleri tarafından toplanmaya başlandı.

Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende öğrenciler yıl boyunca biriktirdikleri harçlıklarını yeni okulların yapılabilmesi mutluluğuyla okul idaresine teslim etti. Milli Eğitim Müdür Vekili Ali İhsan Sayılır ve Kızılay Şube Müdürü Yalçın Özdemir'in de katıldığı törende, öğrenciler kumbaralarını boşaltılar.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kızılay Şube Müdürü Yalçın Özdemir şimdiye kadar 33 okula 37 bin 830 kumbara verdiklerini anlattı. Projenin sona erdiği 17 okuldan şimdiye kadar 15 bin 730 lira toplandığını kaydeden Özdemir, bu şekilde öğrencilere sosyal yardımlaşma duygusunu aşılamış olduklarını anlattı. Toplanan paraların okul idareleri tarafından Ziraat Bankası'nın 2868 nolu hesabına yatırılacağını söyleyen Özdemir, hesapta biriktirilen paraların okul yapımında harcanacağını anlattı.


Konuşmanın ardından öğrenciler getirdikleri kumbaralardaki paraları masalarına boşaltarak okul idaresine teslim etti.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?