7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Yenigün, temizlik şirketine rest çekti

Temizlik garajında sabahın erken saatlerinde işçilerle bir toplantı yapan Yenigün, kendilerinin firmaya 1 hak edişin dışında tüm ödemelerini yaptıklarını, bu sorunun firmadan kaynaklandığını, bunun bir an önce çözülmemesi halinde firma ile olan sözleşmelerini feshedeceklerini belirtti. Van’ın temizliğine önem verdiklerini de ifade eden Yenigün, "Müteahhit firmanın bu güvenceyi vermesi lazım. Maaş alamayan işçilerin sorunu firmayı bağlar. Bu açıdan bu gün iş başı yapılmaması halinde firmanın iş akdini sona erdireceğiz. Sizin sorunlarınızın olduğunu biliyorum. Sizden isteğim hemen iş başı yapmanız ve hizmete devam etmenizdir" dedi.

Belediyede çalışan memur işçinin her ay düzenli olarak aldıkları maaşları gibi temizlik çalışanlarının da maaşlarının aksatılmadan almasının altını çizen Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, "Biz firmaya gereken ödemeleri yaptığımız an diğer aksamalardan sorumlu tutulamayız. Bizim haricimizde bir anlaşmazlık doğarsa, firma ile sözleşmemizi askıya alırız" şeklinde konuştu. Toplantıya katılan 85 temizlik işçisinin sorunlarını da dinleyen Yenigün’e işçiler, 3 aylık maaşlarını alamadıklarını, bunu istediklerinde ise firmanın "Üç aylık veremeyiz, ya iki aylık maaşa razı olursunuz, ya da maaşlarınızın tamamını alır işten çıkarsınız" seçeneğiyle karşı karşıya kaldıklarını belirttiler. Maaş alamamaları sebebiyle maddi sıkıntı çektiklerini dile getiren işçiler, "Tekrar çalışmak istiyoruz. Bizim tüm sorunumuz maaşlarımızın geç ödenmesidir. Bu halledilirse biz göreve çıkarız" dediler.

İşçilerle yaptığı toplantının ardından sonra firma yetkilileri ile de bir görüşme yapan Yenigün’ün, sağlanan anlaşmadan sonra işçilerin tekrar iş başı yapmalarını sağladığı bildirildi.

iha-van
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 23:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?