4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Yenigün: Hizmet seferberliği başlatacağız

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, yeni yılda Van’a hizmet seferberliği başlatacaklarını belirterek, 2004 yılında 45 trilyon lira olan belediye bütçesinin bu yıl 85 trilyon liraya çıkarıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van’da görev yapan yerel ve ulusal gazete temsilcileriyle Hastane Caddesi üzerinde bulunan Çağ Oteli’nde sabah kahvaltısında biraraya geldi. Belediye Meclis Üyeleri Deniz Baş ve Bayram Öztürk’ün de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda Başkan Yenigün, 2004 yılında yaptıkları çalışmaların kamuoyuna aktarmada katkısı olan basın mensuplarına teşekkür etti.

Başkan Yenigün, Yerel Yönetimler Yasası ve göreve geldikleri 28 Mart seçimlerinden sonra yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel Yönetimler Yasası’nın çıkmasıyla belediye başkanlarına ve meclis üyelerine çok önemli yetkiler verildiğine dikkat çeken Başkan Yenigün, yeni yetkilerle halka hizmet etmenin daha rahat olacağını savundu. 2004 yılında 45 trilyon lira olan belediye bütçesinin 2005 yılında 85 trilyon liraya çıkarıldığını kaydeden Yenigün, 28 Mart seçimlerinden önce yüzde 60 olan altyapı sorunun yapılan çalışmalarla yüzde 30’a indiğini, bu yıl içinde ise tümünün çözüleceğini söyledi. Van’ın şehir merkezinde sorun haline gelen seyyarların semt pazarlarına götürülerek, şehiriçi ulaşımında da çok önemli çalışmalar başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İskele Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokağın yeni yılda trafik akışının tek yönlü olacağını bildirdi.

7 trilyon liralık iş makine parkı

Yenigün, merhum eski Belediye Başkanı Tayyar Dabbaoğlu zamanında alınan beton asfalt dökme makinesinin artık demode olduğunu, başta itfaiye olmak üzere iş makinelerinde büyük sıkıntı yaşandığını belirtti. İller Bankası aracılığıyla 3-4 yıl ödemeli 7 trilyon lira kredi alınarak iş makine parkının genişleteceğini de anlatan Yenigün, "Geçen yıl eski finişer marka araçla 60 kilometre beton asfalt döktük. Bu yıl hedefimiz 120 kilometredir. Şimdi yeni alınacak krediden sonra bilgisayarlı dijital yeni finişer marka beton asfalt makinesi alacağız. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü’nde 7-8 katlı binalarda çıkacak olası bir yangında buna müdahale edecek yüksek merdivenli araç yok. Bunun için yeni bir araç alacağız. Daha önce intihar olaylarında sıkıntı yaşanan 60 metrekarelik bir motorlu atlama minderini de 12 milyar liraya alarak İtfaiye Müdürlüğü’ne teslim ettik" dedi.

Başkan Yenigün, Sahil Bandı Projesi için bu yıl Turizm Bakanlığı’ndan 500 milyar lira ödenek alarak çalışmalara start vereceklerini kaydetti. Sokak köpekleri için de Hayvan Islah Projesi’ni hayata geçireceklerini de bildiren Yenigün, 2004 yılında görevliler tarafından yakalanan 475 köpeğin vatandaştan gelen talepler üzerine şehir dışındaki yaylalara gönderildiğini söyledi. Toplantı, Van Belediye Basın Merkezi’nin hazırladığı 5 dakikalık ve hizmetlerin tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 14:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?