2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yerel okuma günleri

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından organize edilen ve Yapı Kredi sponsorluğunda yürütülen Okuyorum Oynuyorum Projesi kapsamında 'Yerel okuma günleri' etkinliği düzenlendi.

TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar masal kahramanları ile buluşturuldu.

Çocuklara okumayı sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlik ile Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda çocuk kitabı yazarlarından Mavisel Yener ve Nilay Yılmaz, minik öğrencilerle buluştu. Günlük yaşamdaki konuları masallaştırma yöntemleri ile çocuklarla sohbet eden yazarlar, öykülerin insan hayatındaki yerini anlattı. Yeni masallar oluşturarak çocuklarla paylaşan yazarlar, etkinlikte çocukların zevkli dakikalar geçirmesini sağladı. Çocuk kitapları yazarları Mavisel Yener ve Nilay Yılmaz, yazdıkları kitaplarla çocukların renkli düş dünyasına seslendiklerini ve onlara okuma zevki kazandırdıklarını ifade etti. TEGV'in Türkiye genelinde 11 eğitim parkı ile 55 öğretim biriminde yürüttüğü Okuyorum Oynuyorum Projesi kapsamında düzenlenen 'Yerel okuma günleri' etkinliğinin İstanbul, Eskişehir, Diyarbakır, Gaziantep ve Van illerinde sürdüğü belirtildi.

TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram, çocuklara okumayı sevdirmek ve bu anlamda mesafe almalarını sağlamak üzere düzenledikleri etkinliklerde, öğrencileri masal kahramanları ile buluşturduklarını söyledi. Bayram, "TEGV tarafından 1.5 yıl önce başlatılan Okuyorum Oynuyorum Projesi kapsamında çocuklara yönelik farklı etkinliklerimiz olacaktır. Bu etkinliklerden biri de 'Yerel okuma günleri'dir. Bu kapsamda çocuk kitapları yazarlarından Mavisel Yener ve Nilay Yılmaz bugün parkımızda çocuklarla birlikte oldu. Amacımız okumayı seven, okuduğunu anlayan, anladığını anlatabilen çocuklar yetiştirmektir. Bu noktada çocuklara destek vermek amacıyla getirdiğimiz masal yazarları ile bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu güne kadar projemiz kapsamında düzenlediğimiz çalışmalarla yaklaşık 5 bin çocuğumuz kitap okumayı sevdi. Bu rakam her geçen gün artmaktadır" dedi.

TEGV'in organize ettiği ve Yapı Kredi sponsorluğunda yürütülen Okuyorum Oynuyorum Projesi'nin 2006 yılında hayata geçirildiği, hedefin ilköğretim okullarındaki çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak ve çocuklara çok yönlü eğitim desteği sağlamak olduğu bildirildi. Türkiye genelinde sürdürülen proje ile bu güne kadar toplam 25 bin 602 çocuğa ulaşıldığı ve 2010 yılına kadar 50 bin çocuğa ulaşılarak okumanın sevdirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 14:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?