3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yerel TV'lerden protesto

Van'da elektrik kesintilerini protesto eden yerel televizyon kanalları uzun süre ekranlarını kararttılar. 

Sık sık yaşanan elektrik kesintilerini defalarca haber yapmalarına rağmen problemin çözülmediğini gören Merkür TV ve Van TV, ortak bir kararla ekran karartıp tepkilerini bu şekilde dile getirdi. Siyah ekrana koydukları mum ile birlikte 'Yeter artık enerjimiz tükendi' şeklinde bir cümle yazan televizyon kanalları, eylemlerini sabah saatlerine kadar sürdürdü. Vatandaşların da televizyon kanallarını arayarak aldıkları karara destek verdikleri belirtildi. 

Yapılan ekran karartma eylemi ile ilgili bir açıklama yapan Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Yiğit, bu kararlarının bir protesto olduğunu ve yıllardır devam eden elektrik kesintilerine karşı yaptıklarını söyledi. Yiğit, "Biz yerel televizyonlar olarak halkı temsil ediyoruz. Halkın duygularına tercüman oluyoruz. Bu elektrik kesintilerinden sonra yayına devam etmemiz hem kendimize hem de Van halkına saygısızlık olurdu. Siz bir yayın kuruluşu olacaksınız, halkla aynı sıkıntıları yaşayacaksınız ve yayına devam edeceksiniz. Bu etik olmazdı" dedi. 

Artık yaptıkları konuşmaların bir şey ifade etmediğini de kaydeden Yiğit, "Ekranlarımız her şeyi anlatıyor. Stüdyolarımızdan verilmeyen söz ve vaat kalmadı. Çok şey yazıldı çizildi. Ama şu ana kadar hiçbir çözüm olmadı. Umarım bu ekranımız duygularımıza tercüman olmuştur" şeklinde konuştu. 

Van TV Genel Yayın Yönetmeni Akın Kandaşoğlu ise elektrik kesintilerine karşı Vanlılar adına verilecek en iyi cevabın ekran karartma olduğunu düşünüp böyle bir karar aldıklarını belirtti. Kandaşoğlu, "Metropol bir kent olan Van'da hala günde onlarca kez elektriğin kesilmesini bir ayıp olarak nitelendiriyoruz" dedi. 

Gece boyunca ekran karartan yerel VT kanalları sabah saatlerinden itibaren tekrar normal yayın akışlarına devam ettiler

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soyutürk IP: 85.110.50.xxx Tarih : 28.10.2008 16:07:34

hele şükür tepkinizi gösterin biraz. valla bir kaç damla yagmur yağsa elektrik kesintisi başlıyor bizde bıktık artık