5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yerli ürünler rağbet görüyor

Muş'ta yetişen yerli sebze ve meyveler pazarlardaki yerlerini almaya başladılar.
Muş'ta yetiştirilen sebze ve meyveler pazara indi.

Her yıl Ağustos ayının sonlarından piyasaya sunulmaya başlayan Muş'un yerli sebze ve meyveleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Üzüm, armut ve elma başta olmak üzere çeşitli meyveler ile domates, salatalık ve biber gibi sebzelerin pazara sürüldüğü bugünlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösteriyor.

Çarşı merkezinde yerli gıda satışı yapan İlhan Demirel esnaf, her yıl olduğu gibi bu sene de halkın yerli meyvelere ilgi gösterdiğini söyledi. Bu yıl Muş üzümünün fazla olduğunu kaydeden Demirel, "Şu anda üzümün kilogramını 2,5 TL'den satıyoruz. Bu yıl üzüm fazlaydı, fiyatının düşeceğini tahmin ediyorduk ama düşmedi. Armudun kilogramı 2, elmanın ise 1 TL'den satıyoruz. Vatandaşlar yerli meyvelere ilgi göstermektedirler. Ayrıca Muş'ta yetişen meyvenin tadı ve lezzeti de diğerlerine göre oldukça farklı oluyor" dedi.

Muş sebze ve meyvelerinin, diğer illerden getirilen sebze ve meyvelere oranla yüzde 30 ile yüzde 40 daha ucuz olduğunu belirten Demirel, "Muş'ta yetiştirilen sebze ve meyvelere halkımız büyük ilgi gösteriyor. Satışlar şuan gayet iyi gidiyor. Muş'ta yetiştirilen sebze ve meyveler, dışarıdan getirilen sebze ve meyvelere oranla yüzde 50 daha fazla tüketiliyor. Satışlardan son derece memnunuz. Hem bizler kazanıyoruz, hem de tüketiciler daha ucuza meyve ve sebze alıyor" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 12:08:24
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 12:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?