5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yeşil kart bürosunda hırsızlık

Van'daki Yeşil Kart Bürosu'nda meydana gelen ve güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan yankesilicik olayının failleri, polisin takibi sonucu 9 ay sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yankesicilik olayı Haziran 2008 tarihinde Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Yeşil Kart Bürosu'nda meydana geldi. M.Ş. isimli şahıs işlem yapmak için gittiği büroda sıraya geçti. Yanında bulunan yankesicilerden biri M.Ş.'ye diğer bankın boş olduğunu orada işlemlerini yapmasını söyledi. Vatandaş boş olan memurun yanına gitmesiyle 1'i bayan 4 şahıs sözde kendileri de işlem yapacaklar diye sıraya girerek şahsı sıkıştırdı. Zanlılardan 3'ü sıkışık ortamı meydana getirirken, diğeri ise şahsın cebinde bulunan 240 TL'yi alarak hiç bir şey olmamış gibi arka tarafta bulunan boş sandalyelere oturdu.

Yaşlı vatandaş olanlardan habersiz işlemlerini yapmaya devam etti. Zanlılar başka vatandaşlardan para çalamayınca büroyu terk ettiler. M.Ş. işlemleri bitirip ayrıldıktan sonra parasının cebinde olmadığı görünce polise haber verdi. Olay yerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, vatandaştan şahıslar hakkında bilgi alıp güvenlik kameraların görüntülerini izleyerek olay hakkında bilgi topladı. Yapılan incelemede F.Ö., M.Ş.Y. ve M.B. isimli yankesici zanlılarının kimlik bilgilerine ulaştı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların kimlik bilgileri sonrası ev adreslerini tespit ettikten sonra çalışmalarını derinleştirdi. Ekipler, yankesicilik olayından sonra izlerini kaybettiren zanlıları 9 aylık bir aradan sonra önceki gün düzenledikleri operasyonla kıskıvrak yakaladılar.
Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılar, sorgularının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olaya karışan bayanı ise aranma çalışmalarının devam ettiğini belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 13:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?