4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Yeşil Kart onun geçim kapısı

Van'da Yunus Kırmızıaltın isimli vatandaş, 3 yıldır okuma-yazma bilmeyenlerin yeşil kart formlarını doldurarak ekmeğini kazanıyor.

Hafta içi her gün mesai başlamadan yarım saat önceden Sağlık İl Müdürlüğü'nde bulunan yeşil kart bürosunun önüne gelerek naylon sandalyeye oturan ve masa olarak da ekmek sepetini kullanan Kırımızaltın, okuma-yazma bilmeyen vatandaşların 'Yeşil kart yoklama' ile 'Yeşil kart başvuru ve bilgi formunu' dolduruyor. Her form için 50 YKr ücret aldığını belirten Kırmızıaltın, 3 yıldır ekmek parasını bu şekilde kazandığını kaydetti.

Özellikle bayan ve yaşlıların yeşil kart formlarını doldurduğunu söyleyen Kırmızıaltın, günde ortalama 15 ile 20 YTL para kazandığını kaydetti. Yeşil kartla ilgili mevzuatları bir devlet memuru kadar iyi bildiğini öne süren ilkokul mezunu Kırmızıaltın, aynı zamanda yeşil kart işlemleri için gelen vatandaşlara da rehberlik yaptığını belirtti.

Kırmızıaltın, "Ben her gün burada yeşil kart almak veya yaşadığı sorunu hangi merciye ne şekilde ileteceğini bilmeyen yüzlerce insana yol gösteriyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:25:01
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 12:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?