3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yeşillendirme çalışmaları son sürat

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, kentte yapılan yeşillendirme çalışmalarını yerinde izleyerek, bilgi aldı.


Belediye meclis üyeleri ile birlikte İpekyolu üzerinde bulunan 700 metre uzunluğundaki koşu yolu parkuru çalışmalarını izleyen Belediye Başkanı Burhan Yenigün, amaçlarının kenti yeşil bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

Yenigün, başlatılan yeşillendirme çalışmalarının kentin her yerinde sürdüğünü belirterek, "Göreve geldiğimizden bu güne kadar çok sayıda çeşitli türde ağaç ve süs bitkileri ektik. Bunu daha da geliştirmek için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Van en kısa zamanda eski yeşil görüntüsüne kavuşturulacaktır" dedi.


Belediye Başkanı Burhan Yenigün daha sonra Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan belediye çiçek yetiştirme serasını ziyaret ederek çalışanlarla bir süre sohbet etti. 1 Şubat 2008 tarihinden itibaren çiçek üretim çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Yenigün, şimdiye kadar toplam 15 çeşit çiçek tohumu ektiklerini vurguladı. Başkan Yenigün, "Hedefimiz 2 milyon çiçek üretmektir.

Bu çiçeklerin başta parklar olmak üzere orta refüj ve yol kavşaklarında dikimine başlanmıştır. 15 temmuzdan itibaren süs lahanası ve aslan ağzı çiçeklerinin üretimine başlayacağız. Kentin tüm park ve orta refüj çiçekleri kendi seramızda üretiliyor. Belediyeye bir külfet getirmiyor. Geçmişte dışarıdan getirilen çiçekler buranın hava koşullarına uyum sağlamadıkları için randıman alamadık. Hepimizin amacı güzel ve yaşanabilir bir Van içindir. Elbette eksiklerimiz olacaktır, ancak yapılan hizmetlerin de göz ardı edilmemesi gerekir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 20:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?