5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yetim çocuklara iyi eğitim fırsatı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Darüşşafaka Lisesi Müdürü Refik Kıvanç, 31 Mayıs'ta Van'da yapacakları sınav öncesi okul müdürleri, öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenledi.


Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nı tanıtan sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Lisesi Müdürü Refik Kıvanç, kurumlarına babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi bir eğitim fırsatı bulamayan öğrencileri ilköğretim 4. sınıftan alarak lise son sınıfa kadar tam burslu ve yatılı olarak okuttuklarını belirtti. İngilizce eğitim veren kurumun bu yıl sınav merkezi sayısını 16'dan 20'ye çıkararak başarılı ve yetenekli öğrencilere ulaşmayı hedeflediğini dile getiren Kıvanç, Darüşşafaka Eğitim Kurumları olarak Van'da düzenlediği bu tanıtım toplantısıyla öğrencilere İngilizce eğitim yapan ve üniversiteye kadar tüm masraflarını karşılayan bir okulda eğitim görme ve hayatlarını değiştirme şansını sunduklarını ifade etti.
Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşlarından sayılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın öğrencilere sunduğu imkanları da anlatan Kıvanç, "Anadolu Lisesi statüsünde olan ve Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşu Darüşşafaka yetenekli ve başarılı öğrencilere 'eğitimde fırsat eşitliği' sunmak üzere sınav merkez sayısını 16'dan 20'ye çıkarttı ve sınav sistemini değiştirdi. Ayrıca Türkiye genelinde okulumuzu ve sınav sistemimizi tanıtmak amacıyla, 25 ilde sınav tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz" dedi.


Refik Kıvanç yaptığı konuşmanın ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Darüşşüfaka Eğitim Kurumları yöneticilerinin öğleden sonra ise Vanlı iş adamlarıyla bir araya geleceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 15:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?