2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yıldız'dan atama iddiaları

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, ilde bir çok haksız atama yapıldığını iddia etti. 

Sendika bürosunda bir basın açıklaması yapan Kutbettin Yıldız, ildeki kamu hizmetlerinde adam kayırmacılığının had safhada olduğunu dile getirdi. Yanında bulunan belgelerle kentte yapılan atamaları basın mensupları ile paylaşan Yıldız, ildeki eğimin kalitesinin düşük olmasını yapılan haksız atamalara bağladı. 

Yıldız "İdareci olmak için bir takım şartlar gerekiyor. Bunlardan bir tanesi de kişinin aldığı ödüller, yani takdir ve teşekkür belgeleri. Maalesef ve esefle ifade etmek istiyorum ki yandaş kayırmacılığının had safhaya ulaştığı bu dönemde sırf yandaşlarını idareci yapabilmek adına yüzlerce kişiye haksız yere takdir ve teşekkür verildiği ne yazık ki tespit edilmiştir" dedi. 

Yapılan haksız atamalara çeşitli örnekler gösteren Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, yaşanan bu durumun eğitim açısından üzüntü verici olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?