2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yılın son uyuşturucu operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılının son günlerinde yaptığı 2 ayrı operasyon sonucu 71 kilo 307 gram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili yakalanan 9 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları teknik takip sonucu İran'dan sokularak Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı duyumu aldı. Bu duyumlar neticesinde geniş çaplı bir çalışma başlatan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, içerisinde T.G. ve Y.D. isimli şahısların bulunduğu bir minibüs, Van-Hakkari karayolu üzerindeki polis kontrol noktasından geçtiği esnada durdurularak arama yapıldı. Yapılan arama neticesinde stepne ve 'Zula' diye tabir edilen taban kısmında 51 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili eroin maddesine el konulurken, zanlılar ise gözaltına alındı.
Öte yandan bir ihbarı değerlendiren KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, H.Z., G.B., Z.Z., H.K., V.A., V.K. ve H.K. isimli şahısların bulunduğu otomobili Hacı Bekir Mahallesi'nde durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada 'Zula' diye tabir edilen bölmelerde 20 kilo 538 gram eroin ele geçirildi.
KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2008 yılının son bir haftası içerisinde yaptığı 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda toplam 71 kilo 307 gram eroin ele geçirirken, gözaltına alınan 9 kişi de çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konu ile ilgili yardımcısı Mustafa Uçkan ve KOM Şube Müdürü M. Ali Şevik ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, 2008 yılında ele geçirilen eroin miktarının bir önceki yıla göre arttığını söyledi. Kesmez, 2007 yılında yaptıkları 79 operasyonda, 1 ton 37 kilosu eroin olmak üzere 3 ton 128 kilo 378 gram uyuşturucu ele geçirildiğini, 226 kişinin karıştığı olaylarda yakalanan 150 kişinin tutuklandığını belirterek "Bu yıl ise 2007 yılına oranla ele geçirilen eroin bakımından dahi iyiyiz. Bu yıl 84 operasyonda 1 ton 220 kilo 634 gram eroin ile 1 ton 282 kilo 55 gram esrar olmak üzere toplam 2 ton 503 kilo 184 gram uyuşturucu madde ele geçirdik. Bu operasyonlar kapsamında olaylara karışan 317 kişiden 194 kişi tutuklanırken, 123 kişi de halen aranıyor" dedi.
UYUŞTURUCU GÜZERGAHI DEĞİŞTİ
Özellikle son 6 ay içerisinde uyuşturucu güzergahının değiştiğini belirten Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, bu durumu polis ve jandarmanın başarılı operasyonlarının yanı sıra olaylara karışanlara adli makamlarca verilen caydırıcı cezalara bağladı. Kesmez "İlimiz üzerinden yapılan sevkıyatın azaldığını, uyuşturucu tacirlerinin yakın zamanlarda Ağrı ve Karadeniz üzerindeki güzergahları kullandığını görüyoruz. Türkiye'nin hem güneyi hem de kuzeyi ile bir de bizim sınırlarımız dışında diğer ülkeler üzerinden geçen ayrı alternatif güzergahlar daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Bu yollar zaman zaman kullanılıyordu. Bundan sonra da kullanılacak. Bu güzergahlara geçişin ise, bizim burada profesyonelce çalışmamızdan kaynaklanıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 13:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?