5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yıllar sonra akülü araca kavuştu

Van Valisi Özdemir Çakacak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan akülü araç isteyen EMS hastası Zeki Aldemir'e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan aracı hediye etti.

İskele Caddesi Şamran kanalı üstünde ikamet eden Aldemir, 25 yıl önce ilkokul 5'nci sınıfta iken EMS hastalığına yakalanarak yatağa ve eve mahkum olur. Bütün tedavi çabalarına rağmen sağlığına kavuşamayan Aldemir, yeğeninin desteğiyle evinde yaşam mücadelesi vermeye başladı. Kendi ihtiyaçlarını gidermek için evin duvarlarına ve desteğe tutunarak gidermeye çalışan Aldemir, hayalini kurduğu akülü araca 1 Kasım 2008 günü Van'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'la kavuştu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi izlemek için gelen Aldemir, özürlüler için ayrılan bölümde sesini Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ulaştırmayı başarır. Erdoğan'ın ilgilendiği Aldemir'in akülü araç isteğinin yerine getirilmesi için de Van Valisiyle görüşmesi talimatını verdi. Miting sonrası Van Valiliği'ne gelen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) sorumlu Vali Yardımcısı Halil Berk'le görüşen Aldemir için alınan akülü araç, Van Valisi Özdemir Çakacak tarafından hediye edildi. Vali Çakacak, aracı Aldemir'e teslim ettikten sonra gülü güle ve sağlıklı günlerde kullanması temennisinde bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE VAN VALİLİĞİNE TEŞEKKÜR

Vali Özdemir Çakacak ve Vali Yardımcısı Halil Berk'e teşekkür eden Aldemir, 1 Kasım 2008 günü Başbakan Erdoğan'la arasında geçen diyalogu ise şu şekilde aktardı. "Sayın Başbakanımız Kasım ayında Van'a gelişinde özürlüler için özel bir yer ayrılmıştı. Ben de ayrılan bölümde yerimi aldım. Miting sonrası benimle ilgilendi ve özel kartvizitini verdi. 'Ne ihtiyacın varsa Van Valisi ile görüşün' dedi. Ben de 'Sayın başbakanım Allah sizden razı olsun. Sizden tek isteğim şarjlı veya akülü bir araca ihtiyacım var' dedi. Başbakanımız bana Van Valisiyle görüşmemi istedi. Ben de kendisine teşekkür ettim. Daha sonra Van Valiliğine geldim. Benimle hemen ilgilendiler ve ihtiyacım olan aracı aldılar. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Van Valiliğine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir şarjla 30 kilometre gidebilen, kullanımı çok basit ve tüm hareketleri bir tuşla sağlanabilen araca binen Aldemir, valilik koridorunda tur atarak sevincini Vali Çakacak, Vali Yardımcısı Berk ve yakınlarıyla paylaştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?