3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yine eroin operasyonu

Van ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Batur' kod adlı operasyon sonucu 37 kilo 163 gram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 2'si kadın 7 kişi adliyeye çıkarıldı.


Edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde, İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı bilgisine ulaştı.

Harekete geçen Van KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucunun götürüleceği güzergahı tespit ederek Bingöl KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçti ve 'Batur' kod adlı operasyon başlatıldı. N.A. isimli şahsın yönetimindeki otomobil Bingöl ili girişinde yakalandı.

Otomobilde yapılan aramada 'zula' diye tabir edilen bölmelerde 37 kilo 163 gram saf eroin ele geçirildi. Olayla ilgili otomobil sürücü N.A., yanında bulunan R.A. ve S.A. isimli kadınlarla birlikte gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguda yakalanan şahısların bağlantılı olduğu belirlenen F.Ç., S.K., A.A. ve T.K. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından, "teşekkül halinde uyuşturucu madde üretmek, taşımak ve satmak" suçlarından adliyeye
sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?