3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yok artık!

Van'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde oluşan patlak yüzünden 10 yıldır boşa aktığı iddia edilen şebeke suyundan dolayı mahalle halkı belediyeye tepkili. 

Zaman zaman içme suyu sıkıntısı yüzünden vatandaşların protesto eylemleri yaptığı, şikayetlerini dile getirdiği kent merkezinde, Cumhuriyet Mahallesi'nde boşa akan şebeke suyu ise görenleri şaşırtıyor. 

Mahalle sakinleri, bu sıkıntıyı Van Belediyesi'ne defalarca iletmelerine rağmen boşa akan suyun kontrol altına alınmadığını belirttiler. Oluşan patlaktan sızan suyun gün boyu aktığını anlatan vatandaşlar "İlimiz bir zamanlar su şehriydi. Kehrizlerimiz başta olmak üzere bir çok bölgede su kaynakları vardı. Fakat zaman ilerledikçe tüm bunlar bir bir yok oldu ve olmaya da devam ediyor. Van Belediyesi vatandaşı su kullanımı konusunda uyarırken, kendisi ise söylediğinin tersini yapıyor. Mahallemizdeki bu su 10 yıldır boş yere akmaktadır. Belediye yetkilileri bu konunun kendilerine iletilmediğini asla inkar edemezler. Bizler vatandaş olarak üzerimize düşeni yaptık, fakat belediye ilgilenmedikten sonra bizlere söylenecek söz kalmıyor" dediler. 

Van Belediye Başkanlığı yetkilileri ise mahalle halkı tarafından kendilerine böyle bir sorunun iletilmediğini ifade ederek, konuya hemen müdahale edileceğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:37:16
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 11:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?