3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor

Van İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 2 gündür belli aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kapanan 208 köy yolunu açmak için çalışmalara başladı.

Tipinin zaman zaman etkisini gösterdiği Van'da, kapanan köy yolların açmak için seferber olan ekipler geceli gündüzlü zor şartlarda çalışıyor. Van merkeze bağlı 40 köy yolunun açılmasıyla görevli olan İl Özel İdare ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde bulunan yollarının açılmasında elindeki 2 araç yeterli olmadığı için kar kalınlığının fazla olduğu noktalarda çalışma yapamıyor. Karla mücadele ekibi, yolda mahsur kalan, hastası olan köyler ve buna benzer acil durumlarda bölgeden takviyelerle 24 saat sürekli çalışıyor. Merkeze bağlı Alaköy ve civarında bulunan köylerin yollarını açmak için harekete geçirilen greyder, kar kalınlığının fazla olması nedeniyle köye 3 kilometre kala geri döndü. 2 gündür etkisini gösteren ve ulaşıma kapalı olan merkeze bağlı 10, Muradiye 20, Bahçesaray 10, Başkale 38, Çaldıran 10, Çatak 18, Erciş 50, Gürpınar 38, Saray 6 ve Gevaş ilçesinde ise 8 köy yolun açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor.

İl Özel İdaresi Yol Onarım Bakım Şefi Nejmettin Arslantosun'un öncülüğünde 2 iş makinesi ve 8 kişiyle yol açma çalışmalarını merkeze bağlı köylerde bugün sürdürdü. Gün boyu devam eden ve akşam saatlerinde havanın kararması ve tipinin başlaması yüzünden güçlükle sürdürülen çalışmalara zaman zaman ara veriliyor.

Tipinin zaman zaman etkisini arttırması greyder operatörünün izi kaybedip yoldan çıkmasına da sebep oluyor. Karanlığın çökmeye başlamasıyla birlikte herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için ara verilen çalışmalara ertesi gün devam edilirken, acil durumlar için ise ekiplerin günün her saati hazırlıklı oldukları ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 10:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?